Kifid presenteert vandaag haar jaarverslag 2018

In 2018 heeft Kifid in totaal 2.922 klachten inhoudelijk behandeld van consumenten die een geschil hadden met hun bank, verzekeraar of andere financiële dienstverlener. Voor bijna de helft van de klachten (46%) is met inzet van bemiddeling of schikking een oplossing gevonden tot tevredenheid van consument en financiële dienstverlener. In ruim 1.100 financiële klachtzaken is een uitspraak gedaan. Daarbij is de consument in bijna 200 klachtzaken deels of geheel in het gelijk gesteld; in ruim 900 klachtzaken was de klacht van de consument ongegrond.

Lees verder

Evaluatie ledenbijeenkomst 19 maart jl.

Het bestuur streeft ernaar het programma van de ledenbijeenkomsten aan te laten sluiten op de praktijk en de wensen die bestaan bij haar leden. Graag horen we wat u vond van de 3 programma onderdelen, te weten de dossier update door het bestuur, duurzaamheid & vermogensbeheer door KPMG en kostentransparantie & product governance door de AFM.

U kunt uw feedback mailen naar secretariaat@vvena.nl maar vanzelfsprekend kunt u ook met één van de bestuursleden bellen om persoonlijk uw ideeën en/of suggesties te delen. Als u inlogt, treft u de telefoonnummers van de betreffende bestuursleden aan. We zien uit naar uw feedback!

Lees verder

VV&A Golfdag op 25 juni a.s.

De eerste VV&A Golfdag zal op 25 juni a.s. plaatsvinden op golfbaan De Hoge Dijk in Amsterdam. Vanaf 12.00 uur heten we de deelnemers welkom en na afloop is er een borrel met aansluitend BBQ. Nadere details volgen spoedig. VV&A leden kunnen zich achter de inlog op deze site aanmelden voor de wedstrijd en/of de clinic. 

Lees verder

Presentaties ledenbijeenkomst 19 maart jl.

Dinsdag 19 maart stonden op de zeer druk bezochte ledenbijeenkomst drie onderwerpen centraal. Dit waren de dossier update door het bestuur, duurzaamheid & vermogensbeheer door KPMG en kostentransparantie & product governance door de AFM.

Lees verder

Programma ledenbijeenkomst dinsdag 19 maart a.s. in Eemnes!

Op dinsdagmiddag 19 maart opent het bestuur met een update van alle lopende dossiers. De afspraken die zijn vastgelegd in het Klimaatverdrag van Parijs hebben impact op alle branches. Door de expert Wim Bartels van KPMG, wordt u vervolgens bijgepraat over de impact op de financiële sector.

De AFM komt deze middag de nieuwe MiFID II Product Governance regels toelichten, waarbij de rol en verantwoordelijkheden van de ontwikkelaar en die van de distributeur (o.a. vermogensbeheerders) aan bod komen.
Daarnaast is het onderzoek naar Kostentransparantie afgerond en zal door de AFM een terugkoppeling van het onderzoek gegeven worden, waarbij inzichten zullen worden gedeeld en vragen zullen worden beantwoord.

Lees verder