Q&A kennis en bekwaamheid gepubliceerd

De AFM heeft de Q&A gepubliceerd, waarmee zij de sector richting geeft hoe om te gaan met de eisen van de ESMA richtsnoeren kennis en bekwaamheid. U kunt deze veelgestelde vragen hier lezen.

Lees verder

DSI eindtermen en de consequenties voor het omzetten van bestaande naar nieuwe registers worden toegelicht op de ledenbijeenkomst 8 november

DSI heeft de eindtermen gepubliceerd voor de nieuwe typen adviseurs en informatieverstrekkers die aan haar registerbouwwerk zijn toegevoegd als gevolg van MiFID II. Het gaat om de Adviseur Beleggen Standaard, de Adviseur Beleggen Maatwerk en de DSI Informatieverstrekker. De nieuwe normen zijn gepubliceerd op de website van DSI.

Lees verder

DSI en AFM tekenen convenant over ESMA-richtsnoeren

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en stichting DSI gaan samenwerken in het kader van de nieuwe vakbekwaamheidseisen voor beleggingsprofessionals zoals vereist in de ESMA-Richtsnoeren. DSI borgt dat professionals die het betreft en die per 2018 bij DSI gecertificeerd zijn voldoen aan de ESMA-criteria. DSI en de AFM tekenden een samenwerkingsconvenant waarin de AFM de DSI-certificering ondersteunt. DSI en de AFM zeggen het volgende over deze samenwerking:

Lees verder

Presentaties Workshop beschikbaar

De Workshop “Handreiking Kwaliteit van Beleggingsbeleid” heeft succesvol plaatsgevonden. Meer dan 100 vertegenwoordigers van beleggingsondernemingen woonden deze speciale Workshop op 26 maart 2015 bij.

Lees verder