Bestuurswisseling

Graag informeer ik u over de bestuurswisseling die ik in mijn speech tijdens ons traditionele Jaardiner heb aangekondigd:

Lees verder

Presentaties Wwft seminar nu online beschikbaar

We kijken terug op een zeer drukbezocht en zeer geslaagd Wwft seminar op 9 oktober jl.

Charco & Dique schetste alle kleuren van de open normen van deze wet en vervolgens deelde de AFM de eerste Wwft onderzoeksresultaten. In de break-out sessies duidde BinckBank de Fiscale integriteitsrisico’s, presenteerde DEGIRO de Wwft als businessmodel, besprak InsingerGilissen Transactiemonitoring en FIU meldingen en zette Kas Bank de Integriteits-risicoanalyse en het Klantacceptatiebeleid uiteen.

In de levendige paneldiscussie, onder inhoudelijke leiding van Hart Advocaten, werden diverse vragen uit Wwft casussen uit de praktijk van alle kanten belicht.

Alle presentaties van het Wwft seminar zijn nu beschikbaar op het besloten gedeelte van deze site.

Lees verder

Nieuwsbericht Kifid over mondeling uitspraak doen

Vanaf heden kan de Geschillencommissie besluiten om in eenvoudige zaken met een beperkt financieel belang, dat kleiner is dan 25.000 euro, aansluitend aan de hoorzitting direct mondeling uitspraak te doen. Dit gebeurt alleen wanneer de betrokken consument en financiële dienstverlener daarmee instemmen.

Lees verder

VV&A reactie op kamerbrief over aanpassing box 3

De Staatssecretaris van Financiën heeft in een kamerbrief een wijziging van de systematiek van box 3 aangekondigd. De VV&A heeft in een schriftelijke reactie aan Staatssecretaris Snel aandacht gevraagd voor de nadelige gevolgen van zijn voorstel inzake aanpassing box 3 voor de financiële zelfredzaamheid van veel Nederlanders. Het bezwaar van de VV&A tegen zijn voorstel is dat het de vermogensopbouw van veel Nederlanders in de weg staat.

Lees verder