DORA centraal op ledenbijeenkomst dinsdag 25 juni 2024!

Dinsdag 25 juni staat de VV&A ledenbijeenkomst volledig in het teken van DORA.

Op het programma staan 3 plenaire DORA presentaties onder meer door de AFM over uitbesteden en 2 identieke break-out sessies. U kunt voor de break-outs kiezen uit 4 mogelijke presentaties.

Lees verder

Templates beschikbaar voor DORA bepalingen in contracten met ICT leveranciers!

DORA bevat onder andere bepalingen die instellingen moeten opnemen in contracten met ICT-leveranciers (art. 30). Om het aanpassen van contracten makkelijker te maken, hebben brancheverenigingen DUFAS, VV&A, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars een marktstandaard opgesteld in de vorm van een template amendement dat alle noodzakelijke clausules bevat.

Lees verder

Bestuur verkent animo voor juridische stappen naar Kadaster

Het bestuur heeft de wens om haar leden te betrekken bij een keuze die zij voor onze Vereniging moet gaan maken. Vandaag heeft zij daarom aan alle contractanten van onze Vereniging, een brief met een aantal vragen doen toekomen. Het bestuur overweegt namelijk om een kort geding aan te gaan spannen tegen het Kadaster. Aan haar leden legt ze onder meer de vraag voor of een initiatief tot een kort geding ondersteund wordt en of leden bij zouden willen dragen in de financiering ervan.

Lees verder

Kadaster, Datakwaliteit en DORA op programma ledenbijeenkomst 20 maart a.s.

Woensdagmiddag 20 maart wordt in Breukelen door De Nederlandsche Bank de voortgang inzake de consultatie prudentiële rapportages en datakwaliteit belicht. De Projective Group zal u meenemen langs de hoofdthema’s van DORA en de stappen die nu gezet moeten worden.

Het bestuur zal u informeren over de status toegang tot het Kadaster en de ontwikkelingen rondom de Wwft. Hart advocaten schetst de belangrijke juridische ontwikkelingen en belicht een interessante uitspraak van de geschillencommissie over de duurzame drager.
Tevens zal zij stilstaan bij het gebruik van social media en wijzen op valkuilen.

Zet 20 maart a.s. vanaf 14.00 uur in uw agenda en meld u zich hier aan voor deze ledenbijeenkomst in Breukelen.

 

 

Lees verder